Tisztázzuk a fogalmakat: nincs olyan, hogy felfázás!

2019. máj 6. | Urogin

Az emberek hólyaghurut esetében gyakran használják a felfázás kifejezést, azért, mert úgy vélik, a megbetegedés kizárólag a hideg, illetve a szervezet lehűlésének következménye. Ez így valójában nem teljesen helytálló, ugyanis elsősorban bakteriális kórokozók felelnek a kellemetlen tünetek kialakulásáért, mivel – egyebek mellett – a hideg és a lehűlés jelentősen lecsökkentheti szervezetünk kórokozókkal szembeni ellenállóképességét.

Tény, hogy a hólyaghurut az őszi-téli időszakban gyakrabban jelentkezik, főleg hölgyeknél, azonban ez csak azért van így, mert hidegben az emberi szervezet sokkal érzékenyebb, ezért fogékonyabb a betegségekre is. A hólyaghuruttal kapcsolatban leginkább higiéniáról is érdemes beszélni, ugyanis zömében olyan kórokozók okozzák a betegséget, amit megfelelő tisztálkodással akár el is lehet kerülni. Azáltal, hogy a hüvelyt nyálkahártya borítja, fokozott figyelmet kell fordítani a rendszeres és megfelelő tisztálkodásra. A menstruációs vér például rengeteg kórokozóval van tele, így, ha nincs meg a megfelelő személyi higiénia, úgy megnövekedhet a hólyaghurut kockázata.

Ha Ön érintett a betegségben, és a gyógyuláshoz kiegészítő kezelésre van szüksége, próbálja ki készítményeinket, az Urogin belsőleges oldatokat! Ha erről, vagy a hólyaghurutról többet szeretne megtudni, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!