Gyomorbántalmak

A gyomorbántalmak, emésztési panaszok elleni Stompax kapszulát keresse a gyógyszertárakban, gyógynövény-, és egészségboltokban és online!

Gyomorbántalmak, emésztési panaszok

A legtöbb élelmiszerben találhatók olyan anyagok, amelyeknek feldolgozása nehéz feladat elé állítják az emésztőrendszerünket, különösképpen az ételek készítése során használt bizonyos fűszerek, a zsiradékfélék, de akár az alkohol és a kávé azok, amelyek leginkább megterhelik a gyomrot és a bélrendszert. Főleg akkor, ha ezekből a kelleténél többet fogyasztunk el, mivel a túlzott táplálékbevitel és az emésztőnedvek csökkent mennyisége együttesen kellemetlen panaszokat okozhat. Az emésztési zavarok tehát a helytelen összetételű, mennyiségű és sokszor rendszertelen táplálkozásból adódóan váltak gyakorivá. A kapkodva bekapott vagy éppen a túlzott mennyiségben elfogyasztott étel szintén közvetlen okozója lehet a puffadásnak, bélgörcsnek és az oly kellemetlen teltségérzetnek.

Stompax

Emésztés

Az elfogyasztott táplálék hosszú utat tesz meg a szervezetben, átlagosan egy teljes nap szükséges annak a tápcsatorna elejétől a végéig való eljutásához. Az emésztőrendszer az ételt és az italt kisebb egységekre, molekulákra dolgozza fel, hogy azok a tápcsatorna különböző szakaszaiból felszívódva, a véráram útján a test összes sejtjéhez juttatva táplálják a teljes szervezetet, biztosítva az élethez nélkülözhetetlen energiát és tápanyagokat. Az élelmiszereknek a tápcsatornában történő feldolgozásához, az összetevőkre való lebontásához emésztőnedvekre, enzimekre van szükség, azonban teljesen természetes az, hogy az emésztés folyamata során a belekben gázok képződnek.

Gázképződés, haspuffadás

Az ivás során levegőt is lenyelünk, ezen kívül sokféle élelmiszer (a kenyér élesztő tartalma, tejszín-, tojáshab, szénsavas italok) elfogyasztása széndioxid képződéshez vezet a gyomorban. Gázok keletkeznek azonban a vékony-, és a vastagbélben is, a gyomortartalom semlegesítése illetve a tápanyagoknak (gyümölcsök, zöldségek rostjai, húsok, a tojás fehérjéi stb.) a bélflóra baktériumai által történő lebontása során is. Ezek akár nagy mennyiségű, természetes módon, a véráram útján eltávozni nem tudó gázbuborékokat képezhetnek. Természetesen nem mindegy a számunkra, hogy mennyi gáz képződik, és főleg, hogy milyen panaszokat okoznak a bélgázok egy-egy – talán túlzottan – kiadós étkezést követően.

Stompax

Emésztési panaszok

A tápcsatorna nem minden esetben képes lépést tartani a hirtelen ránehezedő terheléssel, a bevitt tápanyag összetételével vagy mennyiségével, azaz sok esetben nem állnak rendelkezésre rögtön az evést követően megfelelő mennyiségben a szervezet által termelt emésztőnedvek, azaz bizonyos időnek el kell telnie ezek megfelelő mennyiségben való termelődéséhez.

Az ilyen enyhébb emésztési panaszok esetében nincs feltétlen szükség orvos beavatkozására, visszatérő panaszok esetében mégis az a megnyugtató, ha a szakember a szükséges kivizsgálás során kizárja az emésztőtraktus esetleges megbetegedéseit, kóros elváltozásait.

Megoldást jelenthetnek…

…bizonyos fűszernövények és gyógynövények, az ezekből készült illóolajok hatóanyagai (egyes flavonoidok, mentol) változatos hatásmechanizmus által, általában a gyomor nyálkahártya receptorainak ingerlése útján elősegítik az emésztőnedvek illetve az epe termelődését, ezáltal támogatva a tápcsatornát a feladatával való megbirkózásban és így rövid időn belül csökkentik vagy megszüntetik a kellemetlen teltségérzetet. Mivel ezek az anyagok a belekben lévő, a bélgázok termelődését fokozó baktériumok aktivitására is hatással vannak, csökkentik a puffadtságot, görcsoldó hatásuk által pedig a belek görcsös állapotát és az ezzel járó kellemetlenséget és a fájdalmat is.

Stompax
Stompax

A STOMPAX kapszula kamillaolaj, köményolaj, édesköményolaj és borsmentaolaj tartalma által segít az említett emésztési zavarok leküzdésében. Elsősorban:

  •  emésztési zavarok mérséklésére,
  •  gyomor és bélgörcsök oldására, valamint
  •  székrekedés okozta hasi bélgörcsök leküzdésére javasoljuk.

A STOMPAX négy gyógynövény illóolajait tartalmazó étrend-kiegészítő, emésztést segítő kapszula, amelynek hatását a népgyógyászati megfigyeléseken túl szakirodalmi adatok is igazolják.

Bevételét követően rövid időn belül tapasztalhatók a STOMPAX kapszula hatóanyagai, az illóolajok által kifejtett kedvező hatások, enyhül a teltségérzet, oldódik a belek görcsös állapota és ezáltal a has puffadása is.

A STOMPAX – természetesen segít!