NKFI Alapból megvalósuló program

sajtokozlemeny

NKFI Alapból megvalósuló program

A Sinnex Zrt „Új Influenza és COVID vírusfertőzések megelőzésére szánt természetes hatóanyagokat tartalmazó orális készítmény fejlesztése” című projektje keretében, az általa évek óta forgalmazott herpesz vírus elleni készítmény, az Epavir lágy kapszula indikációjának kiterjesztését szándékozik megvalósítani elsősorban influenza és COVID-19 vírus terápiájára és megelőzésé céljából. Az Epavir ma az egyetlen természetes hatóanyagú, klinika vizsgálatokkal igazolt orálisan ható vírusellenese készítmény.

Mind az influenza, mind pedig a COVID-19 területén a vakcinák mellett egyre nagyobb szerepe lehet a preventív, illetve az enyhébb tüneteket kezelő készítményeknek. A fejlesztés során létrejövő termék ezen a területe, a megelőzés és megbetegedés korai stádiumában lévő betegeknek kínál hatékony megoldást. A jelenlegi pandémiás helyzetben egy ilyen jellegű készítmény hatalmas piaci potenciállal bír. A projekt sikeres megvalósítása a Sinnex Zrt munkatársainak több évtizedes gyógyszerkutatási és fejlesztési tapasztalat alapozza meg.

A 2020-1.1.1-KKV-START-2021-00518 számú projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásával, a KKV-START pályázati program finanszírozásában valósult meg.

NKFI Alapból megvalósuló program