Ifjúkori szemölcs

Az Egaver ifjúkori szemölcs kezelésére szolgáló oldatot keresse a gyógyszertárakban, online gyógyszertárakban, gyógynövényboltokban és drogériákban!

EgaverA szemölcsök a bőr felszínén kialakuló különböző, jól látható és tapintható elváltozások, amelyek sok esetben vírusfertőzés következtében alakulnak ki.

Típusai

Az ún. ifjúkori szemölcs, vagy futószemölcs (nevezik még lapos- vagy vírusszemölcsnek is) gyerekek és fiatalok esetében a leggyakoribb. Az ifjúkori- vagy futószemölcs a HPV vírus által okozott bőrelváltozás, amely a szervezetbe jutva rendkívül gyorsan képes terjedni, így sokszor szorosan egymás mellett, vagy egymástól távolabb is nőhetnek szemölcsök a bőrnek a bejutástól távolabb eső részein.

A fertőzött egyének bőrfelszínéről levált, fertőzött hámsejtek az uszodák és strandok vizébe kerülhetnek és onnan a vírusok a bőrfelszín apró sérülésein keresztül az egészséges hámsejtekbe bejutva könnyen másokat is megfertőzhetnek. A vírusok átadása közvetlen testi kontaktus révén, akár egy kézfogás útján, sőt, játék közben is megtörténhet. A fertőzés kialakulása az immunrendszer aktuális állapotától nagymértékben függ.  Számára kedvező körülmények között a bekerülés helyén a vírus gyorsan szaporodni kezd és kialakul a szemölcs, azonban a nyirokkeringés által távolabbi helyekre is el tud jutni a szervezeten belül, hasonló gondokat okozva a távolabb lévő területeken (innen származtatható a futószemölcs elnevezés is). A futószemölcsök általában a kézen, lábfejen, a térdeken vagy akár az arcbőrön is megjelenhetnek, érdes felszínű, kemény tapintású, bőrszínű, fényes lapos formában megjelenő, általában a mélyebb rétegekbe is behatoló hámváltozások.

A futószemölcs meglehetősen ellenálló a kezelésekkel szemben és nagy a kiújulás veszélye, azonban szemölcsök több mint 50 %-a körülbelül 2 év elteltével magától is visszafejlődik.

Közönséges szemölcs: általában gyermekeken, fiatal felnőtteken előforduló vírusos szemölcs, elsősorban a kézen, ujjakon, a körmök körül, de a többi testtájon is előfordulhat, fájdalmat nem okoz.  A közönséges szemölcs egyik típusa a talpi szemölcs, amely nevéhez híven a talpon, befelé növekszik, gyökere által nyomást gyakorolva az ott lévő idegvégződésekre így járáskor komoly fájdalmat okoz.   A külső nemi szerveken, ill. a végbélnyílás körül megjelenő szemölcsök (condiloma) a HPV vírusfertőzés következtében alakulnak ki.

A függőszemölcs: az arcon és a nyakon megjelenő 3-5 mm hosszú, puha, bőrszínű szemölcsök, amelyek egyéb panaszt rendszerint nem okoznak.

Az öregkori lapos szemölcs , barnás-szürkés vagy fekete, borsónyi nagyságú daganat főként a törzsön jelentkezhet, néha tömegesen. Ezt, a bőr öregedésével járó elváltozást nem vírusfertőzés okozza.

Általánosságban kijelenthető azonban, hogy a további terjedés megállítása érdekében, illetve a rosszindulatú elváltozások kockázatának kizárása céljából célszerű bőrgyógyász szakorvos felkeresése vagy gyógyszerész tanácsának kikérése és a mielőbbi kezelés megkezdése.  A kezelés módjának kiválasztása során figyelembe kell venni a szemölcs típusát, nagyságát és az elhelyezkedését is. Mindig azt a megoldási módot célszerű választani, amely a legkisebb sérülést okozza a környező bőrfelületen!

A szemölcsök eltávolítása történhet:

Fizikai úton: lézerrel, fagyasztással esetleg sebészeti úton, megfelelő előkészítést követően, rendszerint helyi érzéstelenítés alkalmazása mellett.  Ezen módszerek előnye, hogy gyorsan és hatékonyan kivitelezhetők, viszont seb vagy heg maradhat vissza a szemölcsök helyén, ami később további beavatkozásokat tehet szükségessé.

Kémiai úton: az orvosi gyakorlatban illetve a gyógyszertárakban elérhető szerek általában maró (keratinoldó) hatású anyagok, vagy sejtosztódást gátló szerek. A kémiai módszerekre jellemző, hogy használatuk során nem áll fent a hegképződés veszélye azonban a kezelést hosszabb időn át kell folytatni a megfelelő eredmény elérése érdekében.

Egaver
Egaver

Az EGAVER külsőleges oldat elsősorban a gyorsan szaporodó, a kézen, a lábfejen, a térden s az arcon megjelenő érdes felszínű, kemény tapintású, bőrszínű, fényes lapos formában megjelenő hámváltozások, azaz ifjúkori szemölcsök kezelésére ajánlott. Különösképpen uszodai fertőzések során kialakuló vírusos eredetű ifjúkori szemölcsök (verruca plana juvenilis) kezelésére ajánljuk.

Összeállítása során felhasználtuk azt a népgyógyászati ismeretet, hogy bizonyos növények, mint pl. a nyári alma, zöld szilva, kövirózsa nedvével kezelt szemölcsök visszafejlődtek.

Az EGAVER külsőleges oldat kizárólag növényi eredetű hatóanyagokat, a fenti növényekben, gyümölcsökben természetesen is jelenlévő alma- és a citromsavat tartalmaz.

Az EGAVER az ifjúkori szemölcsök ellen orvosilag alkalmasnak talált gyógyhatású készítmény. Javallatok szerint történő használata során nem kell felmaródásokra, hegképződésre számítani.

A kockázatokról és a mellékhatásokról OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Egaver