Herpesz

A herpesz elleni Epavir kapszulát keresse a gyógyszertárakban, online gyógyszertárakban, gyógynövényboltokban és drogériákban!

A herpesz

A herpeszes hólyagos bőrkiütés mindig a legkellemetlenebb időpontban jelenik meg. Rettegünk tőle és sokszor nem tudjuk mit tehetünk a vírus aktiválódása ellen.
A csoportosan megjelenő apró hólyagos bőrkiütést, amelynek még a környezete is gyulladás hatása alatt áll – és meglehetősen fájdalmas – a leggyakrabban a Herpes Simplex vírus I-es és II-es típusa okozza. A kiütés megjelenését zsibongó, szurkáló érzés előzi meg, azon a helyen, ahol később a hólyagok megjelennek. A kis hólyagok nedvedzenek, fájnak, majd idővel beszáradnak. Amennyiben nagyobb kiterjedésű az érintett terület, úgy a környéki nyirokcsomók is duzzadttá és nyomásra érzékennyé válhatnak.

Herpesz

De mi is az a herpeszvírus, és hogyan viselkedik a szervezetünkben?

Az emberek 95%-a hordozza a herpeszvírus legalább egy típusát, de sokan ennél többet is. Annak ellenére, hogy sokan már a születéskor, a szülőcsatornában megkapják az első fertőzőképes vírusokat, a legtöbben mégis békésen élhetnek együtt velük, hiszen az immunrendszer megakadályozza a sejteken belüli elszaporodásukat. Amint azonban az immunrendszer ébersége lankad, a herpeszvírus aktiválódik, szaporodni kezd és megjelenik a rá jellemző bőrtünet a száj körül vagy az intim testtájakon.

A herpesz elleni védekezőképesség csökkenésének okai lehetnek:

 • a testi, lelki kimerültség,
 • a stressz, idegesség,
 • emésztési zavar,
 • bizonyos gyógyszerek szedése, sugárkezelés,
 • nők esetében a menstruációs ciklus változása,
 • egyéb társbetegség egyidejű jelenléte, lázas állapot,
 • nyáron a legfontosabb provokáló tényező a fokozott UV sugárzás, a napozás, illetve még a szolárium használata is.
Herpesz

Előfordulhat, hogy a betegség nem csak alkalomszerűen jelentkezik, hanem rendszeressé válik, ilyenkor igen negatívan befolyásolja a napi életvitelt.

Hogyan csökkenthetjük a herpesz kialakulásának esélyét?

A herpesz kialakulásának megelőzése céljából fontos elkerülni a közvetlen vagy tűző napütést, a szoláriumozást, többet szükséges pihenni, és roboráló, illetve a herpeszvírusok szaporodását gátló táplálékkiegészítő készítményeket alkalmazni.
Ha havonta vagy annál gyakrabban van herpeszes epizódunk, szükséges lehet orvoshoz, elsősorban bőrgyógyászhoz fordulni, aki indokolt esetben további szakrendelések felkeresését is javasolhatja. Amennyiben az orvos szükségesnek találja, a vírus szaporodását gátló gyógyszer kis adagban, azonban folyamatosan történő szedését írhatja elő.

Létezik azonban olyan, vény nélkül kapható gyógytermék is, amely – ha azonnal, már az első tünetek megjelenésekor megkezdjük a használatát, belsőleg hatva gátolja a vírusok szaporodását.

Búcsú a herpesztől

Akinek egyszer már volt, biztosan tudja, hogy a herpesz egy rendkívül kellemetlen betegség, a tünetei heteken át is eltarthatnak, és, hogy megjelenhet enyhébb vagy súlyosabb formában egyaránt. Mivel komoly szövődményeket is okozhat, a herpesz kezelését azonnal el kell kezdeni, így ha még a megjelenéskor sikerül elkapni a betegséget, sokkal rövidebb lefolyásúvá lehet.

A herpesz kezelésére sokféle módszer létezik; a betegség súlyosságától függően az érintettek legtöbbször különböző gyógyhatású vagy gyógyszerkészítményeket alkalmaznak. A célirányos gyógyítás érdekében fontos lehet, hogy orvos is lássa a problémát, hogy hatékony megoldást javasolhasson a herpesz kezelésére. A leggyakoribb kezelési lehetőség a helyileg használandó kenőcsök vagy gélek alkalmazása, azonban adott, súlyosabb esetben orvos szükségesnek találhatja vényköteles, szájon át szedhető gyógyszerkészítmények rendesét is. Érdemes tudni, hogy a fent említett, lokálisan használható kenőcsök, gélek alternatívája lehet az a vény nélkül, a gyógyszertárakban kapható gyógyhatású készítmény, amelynek hatóanyagai a halolajban jelenlévő vírusellenes hatással rendelkező omega 3 zsírsavak: az EPA és a DHA, továbbá egy Lysin nevű aminosav.

Búcsú a herpesztől

Tájékozódjon részletesebben a herpesz és kezelése témájában honlapunkon, és amennyiben kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben, esetleg telefonon!

Epavir

Az EPAVIR az egyedüli csak természetes hatóanyagot tartalmazó – így teljes biztonsággal szedhető, – és belsőleg alkalmazható herpesz vírus elleni készítmény.

A szájon át szedhető EPAVIR lágy kapszula kizárólag:

 •  természetes hatóanyagokat tartalmazó,
 •  a herpesz vírus ellen orvosilag alkalmasnak talált készítmény,
 •  amelyet a szájon, a szájüregben, a nemi szerveken és egyéb testfelületen előforduló Herpes simplex fertőzés kezelésére ajánlunk.

Az EPAVIR lágy kapszula akkor a leghatékonyabb, ha a herpesz első jeleinek (a bőr feszülése, szúró viszkető érzés, pirosodás) jelentkezésével egyidejűleg, vagy minél hamarabb megkezdjük a szedését. Az EPAVIR kapszulát mindig

 •  üres gyomorra és
 •  étkezés előtt LEGALÁBB fél órával vegye be!

Amennyiben a bevétel étkezést követően történik, a várható hatás csökkenhet! Az EPAVIR első napi adagja 4×2 kapszula!

Az EPAVIR hatóanyagai (omega 3 zsírsavak: EPA és  DHA, továbbá Lysin amely egy amminosav) olyan természetes anyagok, amelyek a normál étrendünkben is megtalálhatók, azonban a kívánt terápiás hatás eléréshez távolról sem elégséges mennyiségben.
A herpesz első tüneteinek (bőrfeszülés, viszketés stb.) jelentkezésekor, azaz a lehető legkorábbi időben megkezdett EPAVIR kapszula szedéssel az esetek nagy részében a hólyagok ki sem alakulnak, illetve a kellemetlen sebesedés is megelőzhető.

Az EPAVIR lágy kapszula fő hatásai:

 •  már a hólyagok kialakulását is visszaszoríthatja,
 •  gyorsítja a kifejlődött seb gyógyulását,
 •  enyhíti a kellemetlen tüneteket és fájdalmat és
 •  csökkenti a kiújulás gyakoriságát.
Epavir

Az EPAVIR – Természetesen segít!

A kockázatokról és a mellékhatásokról OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!