Húgyúti fertőzés: miért nyáron gyakoribb?

2023. júl 25. | Urogin

A húgyúti fertőzés kockázata a nyári hónapokban jelentősen megnövekszik – az okoknak járunk utána alábbi cikkünkben.

A húgyúti fertőzés bizonyos okokból nyáron gyakoribb, és nem csak a nők, de a férfiak körében is, ez pedig többféle okra vezethető vissza. A strandolás például jelentősen megnöveli a fertőzések kockázatát, és ilyenkor sokan tapasztalják meg a kellemetlen tüneteket, mint például az alhasi fájdalmat, a fájdalommal járó vizeletürítést, a gyakori vizelési ingert és az általánosan rossz közérzetet.

A nyári meleg és a magas páratartalom ugyanis tökéletes körülményeket teremt a kórokozók számára, így a hólyaghurut is lényegesen gyakoribb, mint a téli időszakban; ezért is téves „felfázásnak” hívni. Ráadásul ilyenkor sokkal több folyadékot vesztünk izzadással, azaz jóval kevesebbszer ürítünk vizeletet, ami szintén kedvez a kórokozóknak, hogy eljuthassanak a húgyhólyagig, és ott a fentebb említett tüneteket okozzák.

Hogyan előzhető meg a húgyúti fertőzés?

  • Megfelelő hidratálásIgyunk naponta minimum 2-2,5 liter vizet, így a gyakori vizeletürítéssel segíthetjük a húgyutak kiöblítését! Érdemes kerülni a kávét és az alkoholt, mivel ezek egyrészt dehidratálnak, másrészt irritálhatják a húgyhólyagot.
  • Szellőző ruházatViseljünk légáteresztő anyagból készült fehérneműt, és, ha strandolunk, a lehető legrövidebb időn belül vegyük le a vizes fürdőruhát!

Ha pedig mégis megjelenik a hólyaghurut, keressünk fel egy urológust, enyhébb esetben pedig használjuk az Urogin tinktúrát!

Mit kell tudni az Urogin tinktúráról?

Az Urogin tinktúra természetes hatóanyagokat, egész pontosan hat gyógynövényt tartalmazó tradicionális növényi gyógyszer. A csalán, a nyárfalevél, a medveszőlő, a cickafark, a mezei zsurló és a közönséges párlófű megszünteti a gyulladást, és fokozatosan enyhíti a hólyaghurut kellemetlen tüneteit. A belsőleges oldat önmagában is alkalmazható, és vény nélkül vásárolható meg a gyógyszertárakban!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és kérdése lenne az Urogin tinktúrával kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!