Hólyaghurut, hólyaggyulladás: ezekről a tünetekről tudni kell!

2019. máj 6. | Urogin

A hólyaghurut vagy hólyaggyulladás kellemetlen betegség. Célszerű tünetek jelentkezésekor azonnal elkezdeni a kezelést, ellenkező esetben ugyanis hosszabb ideig fennállhatnak a kellemetlenségek, ráadásul kezelés nélkül komoly szövődmények (például vesemedence-gyulladás, különféle nőgyógyászati problémák, nagyon súlyos esetekben akár meddőség) is kialakulhatnak. Fontos tehát mindezek ismeretében nem a halogatás taktikáját választani, hanem lehetőség szerint mielőbb megkezdeni a kezelést.

A hólyaghurutnál vagy hólyaggyulladásnál állandó vizelési inger kínozza a betegeket. Ilyenkor sokszor csak egészen kis mennyiségű vizelet ürül ki a húgyhólyagból, kellemetlen szúró-égető érzés kíséretében. A távozó vizelet színe is árulkodhat arról, hogy baj van, ugyanis lehet zavaros az esetleges genny jelenléte miatt vagy rózsaszínes a benne lévő vértől. Ha mindezek mellett fáj a dereka is, rázza a hideg, hőemelkedése vagy láza van, azonnal el kell kezdenie a kezelést, illetve szakemberhez – orvoshoz vagy gyógyszerészhez – fordulnia. Nem minden esetben szükséges a vényköteles antibiotikumok szedése. A gyógyszertárakban kapható olyan, több komponensből álló, gyógynövények kivonatából előállított készítmény, amely megakadályozza a baktériumok szaporodását és ezáltalis hatékonyan csökkenti a húgyutak gyulladását és az egyéb kísérő tüneteket is. Így elkerülheti a már említett egészségügyi szövődményeket.

Ha bővebb információkra lenne szüksége termékeinkről a beszerzésük előtt, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!