Az urogin felfázás és hólyaghurut elleni készítményt keresse a gyógyszertárakban!

2019. jún 7. | Urogin

A felfázás, hólyaghurut

A felfázás, hólyaghurutA sokszor felfázásnak nevezett megbetegedés leggyakrabban nőknél fordul elő.
Bár a betegség népszerűbb szóhasználatú elnevezése a „felfázás”, annak kialakulásáért a szervezet lehűlését, a hideget tesszük kizárólag felelőssé, a tüneteket, a gyulladást mégis baktériumok okozzák.

Ezek a  baktériumok sokszor megtalálhatók akár a testfelszínen is, rendszerint a húgycsövön keresztül jutnak be a szervezetbe, szaporodnak ott el, és okoznak húgyúti gyulladást, amely

  • vizelés közben és után jelentkező szúró, égő érzéssel,
  • komoly alhasi fájdalommal,
  • gyakori, sokszor kínzó vizelési ingerrel,
  • vizelési nehézségekkel, akár
  • a vizelet véressé válásával jár is együtt járhat.

Sajnos a meghűlés mellett elősegítheti a fertőzés kialakulását a közös toalett vagy fürdő használata így például az uszodába járás és nyaranta a strandolás is. Sok nő tapasztalja, hogy a szexuális együttlétet követően jelentkeznek a felfázás, azaz a húgyúti fertőzés tünetei amiatt, hogy a hüvelyben található baktériumok a húgyutakba kerülnek, gyulladást okozva ott. A menopauzával járó hormonális változások szintén hajlamosító tényezőt jelenthetnek a felfázás tekintetében.

 

A felfázás kezelése

A felfázás kezeléseA felfázásos panaszok jelentkezése esetén célszerű a gyógyszerész tanácsát kérni, illetve súlyosabb esetben a háziorvost, esetleg urológus szakorvost felkeresni.
Enyhébb húgyúti fertőzés tüneteinek fennállása, vagy „felfázásból” eredő hólyaghurut illetve húgyúti gyulladások kezeléséhez nem feltétlenül szükséges antibiotikumot szedni. Ilyen esetekben önálló kezelési megoldást jelentenek bizonyos gyógynövények, vagy azok kivonatainak megfelelő arányban elkészített kombinációját tartalmazó hagyományos gyógynövény alapú gyógyszer készítmények. Ilyen az UROGIN belsőleges oldat.

súlyosabb esetek kezelése során a kezelőorvos rendszerint néhány napig antibiotikum szedését javasolja,  vissza-visszatérően jelentkező panaszok esetében pedig hosszabban tartó, célzott antibiotikus kezelést ír elő. Mindezen esetekben kiegészítő terápiaként,hogy csökkentsük a fertőzés kiújulásának esélyét, szintén szerepet kaphat az UROGIN használata.

A felfázás, azaz a húgyúti fertőzések megelőzése érdekében:

  • fogyasszunk bőséges folyadékot,
  • ne tartsuk sokáig vissza a vizeletet és
  • kiemelkedő fontosságú a megfelelő higiéniai szabályok betartása is, de nem utolsó sorban
  • mindig célszerű az aktuális időjárási viszonyoknak megfelelő öltözködés, tehát szervezetünk folytonos védelme a lehűlés ellen.