Az ifjúkori szemölcs kialakulásának okai és megelőzése

2019. máj 9. | Egaver

Az ifjúkori szemölcsöket gyerekkori szemölcsnek is nevezik, mert többnyire 8-10 éves korban jelennek meg, de fiatal felnőtt korban sem ritkák. Kialakulásukat fertőzés okozza, nevezetesen a HPV, azaz a humán papilloma vírus. A vírusnak rengeteg változata van, amik különböző típusú szemölcsöket hoznak létre a test különböző pontjain. A szemölcsök megjelenése nem véletlenül gyakoribb fiatalabb korban. A gyerekek immunrendszere még fejletlen, nem olyan ellenálló, mint egy felnőtt szervezeté. Ennek eredményeképpen a szemölcsöket okozó vírusok is könnyebben tudnak változást előidézni a szervezetükben, miután bejutnak.

Az ifjúkori szemölcsöt természetesen fokozott odafigyeléssel meg lehet előzni, kialakulásának esélyét lehet csökkenteni, aminek alapja a fokozott higiénia. A gyermek használjon mindig saját törölközőt, uszodában csak papucsban közlekedjen, ügyeljen arra, hogy mindig száraz, jól szellőző cipőt és zoknit hordjon, alaposan törölközzön meg. De ha mégis kialakul a szemölcs, az sem tragédia.

Keresse a természetes anyagokból álló készítményeket ifjúkori szemölcs kezeléséhez is, kérdés esetén pedig vegye fel velünk a kapcsolatot!