Felfázás és női egészség: tanácsok nőknek

2024. márc 27. | Urogin

A felfázás – más néven hólyaghurut – nagyobb részben a nőket érinti, ezért az alábbiakban kifejezetten nekik adunk néhány tanácsot.

A nők anatómiája és a felfázás

A nők húgycsöve rövidebb, így könnyebben járható utat biztosít a kórokozók számára, mint a férfiaké, ráadásul közelebb található a bélrendszerhez, ami fokozza a fertőzés kockázatát, hiszen a bélben élő baktériumok könnyebben elérhetik.

Extra kockázati tényezők nők esetében

Menstruációs ciklus, terhesség és menopauza – gyakorlatilag minden hormonális változás befolyásolhatja a húgyutak állapotát, ami pedig képes megnövelni a felfázás kockázatát. Ezek mellett a nem megfelelő tisztálkodás és a műszálas fehérnemű viselése is növelheti a hólyaghurut esélyét.

Mit kell tenni a megelőzés érdekében?

Több teendő is akad a hólyaghurut megelőzése érdekében: a rendszeres és elegendő folyadékbevitel segít megtisztítani a húgyutakat, az időben történő vizelés csökkenti a kórokozók megtapadásának esélyét, a megfelelő higiéniai szokások kialakítása pedig kulcsfontosságú a felfázás megelőzésében.

Mi a teendő, ha már kialakult a felfázás?

Az egyik legjobb módszer a felfázás kezelésére az Urogin belsőleges folyadék alkalmazása, amely gyógynövények – például orvosi medveszőlő levél, közönséges párlófű virágos hajtása, közönséges cickafark virágos hajtása, csalánlevél, nyárfalevél, mezei zsurló meddő hajtása – segítségével enyhíti a tüneteket, illetve segít a kórokozók elpusztításában is.

Fontos azonban, hogy magas láz, hátfájás vagy véres vizelet esetén azonnali orvosi segítségre van szükség, illetve gyakori, ismétlődő felfázás esetén is fontos orvoshoz fordulni a megfelelő kezelés és az okok kiderítése érdekében. Elengedhetetlen továbbá az Urogin használata során a gyártó által javasolt adagolás betartása és a bőséges folyadékfogyasztás, mivel az támogatja a kórokozók távozását!

Amennyiben bővebb információra lenne szüksége az Urogin belsőleges folyadékkal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén! Keresse a gyógyszertárakban!