Nem kellemes, de gyógyítható a prosztatagyulladás

2023. jan 16. | Uroherb

A férfiakat érintő betegségek közé tartozik a prosztatagyulladás. A prosztata elváltozásai közül ez a leggyakoribb, ami a férfiakat bármikor sújthatja.

A prosztatagyulladás vagy prostatitis több típusát különböztethetjük meg, az akut prosztatagyulladást, a krónikus prosztatagyulladást, valamint a baktérium nélküli prosztatagyulladást. A gyulladás akár tünetmentes is lehet, ez a könnyebbik eset, de sokszor jellegzetes tünetekkel hívja fel magára a figyelmet.

A gyulladt prosztata fájdalmas, diszkomfort érzéssel, gyakori vizelési ingerrel jár. A férfiak majdnem fele megismeri ezt a betegséget, aminek a leggyakoribb típusa a krónikus változat. Ennél a típusnál lassan alakulnak ki a tünetek. A fájdalom mellett vizeléssel, szexuális élettel kapcsolatos problémák is jelentkeznek, amik hosszan elhúzódhatnak. A kialakulását baktériumok okozzák. Baktérium okozta prosztatagyulladásnál a beteg visszatérő tüneteket tapasztalhat, ez krónikussá válhat, ha a baktériumok elleni harc nem volt maradéktalanul sikeres.

A bakteriális prosztatagyulladás másik típusa az akut változat. Az akut bakteriális prosztatagyulladás súlyos dolog. A beteg gyakran jár a mosdóba, de a vizelet nem tud távozni, illetve csak kis mennyiségben. Láz, hidegrázás is kialakulhat, fájdalom, rossz közérzet is nehezíti a betegségből való kilábalást.

A prosztatagyulladás kialakulásának oka nem csupán egyetlen dolog lehet és nem is csak fizikai okokra vezethető vissza. A bakteriális eredetű gyulladást kórokozók idézik elő, de ha nem ez a helyzet, akkor közrejátszhat benne vitaminhiány, stressz, húgyúti sérülés vagy ételintolerancia is. A nem bakteriális, krónikus gyulladás mellett előfordul a nem gyulladásos, kismedencei fájdalom is.

A tünetek észlelésekor minél előbb fel kell keresni egy urológust, aki valószínűleg antibiotikum kúrát javasol. Az orvos által előírt kúrán kívül az Uroherb tinktúra is segítheti a gyorsabb és eredményesebb felépülést. A termék a benne található természetes hatóanyagok révén képes a panaszokat enyhíteni. Zsálya, csalán, medveszőlőlevél, fűzfa, nyírfa, cickafark került a készítménybe. Keresse a gyógyszertárakban!

Címkék: