Krónikus prosztatagyulladás és medencefájdalom-szindróma (CP/CPPS)

2023. ápr 26. | Uroherb

A krónikus prosztatagyulladás gyakori probléma, és gyakorlatilag minden életkorban előfordulhat a férfiak körében.

A prosztata egy mirigyes szerv, ami a húgyhólyag alatt, a húgycsövet körülölelve helyezkedik el, a váladéka pedig segíti a spermiumok mozgását és táplálását, és az ejakuláció során bocsátja azt a húgycsőbe.

A prosztatagyulladás különböző típusinak tünetei eltérőek, és a kezelésük is ennek megfelelően különbözik. Ha a tünetek alapján fennáll a prosztatagyulladás lehetősége, akkor a komplikációk elkerülésének érdekében minél hamarabb fel kell keresni egy urológust.

A prosztatagyulladás típusai

  • Akut bakteriális prosztatagyulladás
  • Krónikus bakteriális prosztatagyulladás
  • Krónikus prosztatagyulladás/krónikus medencefájdalom-szindróma (CP/CPPS)

A legtöbbször valamilyen bakteriális fertőzés okozza a prosztatagyulladást, és antibiotikus kezeléssel szüntethető meg. Fő tünete a sürgető vizelési inger és a kevés vizelet, de a magas láz, a hidegrázás, a pénisztő-környéki fájdalom és a fátyolos vizelet is gyakori.

A krónikus prosztatagyulladás, illetve krónikus medencefájdalom szindróma a prosztataproblémák másik, szintén gyakori típusa, itt azonban nem mutatható ki baktériumok jelenléte. Fő tünete a fájdalom a pénisz, a herék, az alhasi és a gáttájékon, a vizelési problémák és a vizelés, illetve az ejakuláció közben érezhető fájdalom. Ebben az esetben a gyulladáscsökkentő gyógyszerek lehetnek hatásosak.

prosztatagyulladás enyhítésére szolgáló Uroherb tinktúra olyan természetes alapanyagokból készül, amelyek enyhítik a tüneteket. Az Uroherb tinktúra alapanyagai között megtalálható a csalánkivonat, ami gyulladáscsökkentő hatású, ezáltal a megnagyobbodás mértékét is képes csökkenteni. Amennyiben nem krónikus medencefájdalom-szindrómáról van szó, hanem bakteriális fertőzésről, a készítményben található orvosi medveszőlőlevél nyújthat segítséget, ám az antibiotikumos kúra ebben az esetben elengedhetetlen.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és bővebb információra lenne szüksége az Uroherb tinktúrával kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!